13:00

Emmaboda IS

Referat: Vellinge IF - Emmaboda IS

Joakim Wiklund, headcoach Emmaboda IS Dam:
Seriepremiären är då avklarad för EIS dam div 2 och det blev då en riktigt tung och jobbig förlust borta mot Vellinge IF . Vi hade inte någon erfarenhet av motståndet sedan innan och då är det egentligen bara att ut och köra med ett aggressivt och tufft presspel högt upp i planen. Matchen startar med just detta och vi är påkopplade från start. Vi är aggressiva och vinner boll högt upp i plan men är lite för omständiga med att släppa boll i rätt tid vid bollerövring i det stora hela . Vi skapar några halvchanser i början och skaffar oss ett gäng med hörnor som vi tyvärr inte resulterar i några större farligheter under halvleken. Spelet jämnar ut sig ju mer halvleken spelas och Vellinge börjar mer och mer komma i vågor och skapa farligheter när vi inte gör det vi ska i pressen och till slut så får de en hörna som i sig inte är farlig men i efterdyningarna av den så kommer vi aldrig tillrätta i positionsspelet utan 1-0 kommer lite orättvist faktiskt kan jag tycka då vi varit det mest bollförande laget i 1:a halvlek . Dock är det målen som räknas. I paus pratar vi om vad som vi behöver förbättra och det är inte jättemycket för trots allt gör vi en bra halvlek . Andra halvlek startar i raka motsatsen till första med ett lojt stillastående EIS och vi är inte alls det aggressiva lag som i de 45 första . Nu lyckas inte motståndet ta vara på detta utan det jämnar ut sig i spelet . Spelet var bättre i första från bägge lagen så publikmässigt är det kanske inte någon höjdare att titta på med mycket tjång och felpassningar från båda lagen .. klockan tickar på och med kvarten kvar är då tanken att vi ska lyfta upp spelet med mer folk för att kunna få till ett mål . Tyvärr så blir det en långboll djupt ner på vår planhalva som avgör matchen då Vellinge spelaren får tag på bollen och rundar Lina och lägger in 2-0. 12-13 min kvar och det finns bara ett läge och där försöker vi verkligen att få till det och skapar flera bra lägen . Tyvärr slutar matchen med en 2-0 förlust i en match där vi själva skapar för lite framåt och inte är tillräckligt heta på alla de hörnor som vi jobbar oss till . Vi gör en riktigt bra första halvlek och den ska vi plocka fram redan på Fredag igen . Alla får godkänt denna premiär med ett extra plus till Jenny .